Week 10: Voorproefje (stap 5 van 5)

Dat was hem, de opleiding. Je hebt natuurlijk nog een oefengesprek te gaan, een vragenuur op dinsdag Ên wil je mij je feedback sturen van deze week?

Hierbij een voorproefje van de gesprekken die ik wil gaan opnemen samen met Ida. Dit zijn gesprekken met mensen die ook mensen helpen bij het oplossen van ruzies. Als eerste was Jeantilette aan de beurt. Zij doet vrijwilligerswerk bij Buurtbemiddeling, ook bekend als Beter Buren.

De bedoeling van deze gesprekken is om je te ondersteunen in je eigen gesprekken, je Eerste Hulp bij Gesprekken, inspiratie te bieden en samenwerking te stimuleren. Ik wil even checken of dat is gelukt is in het onderstaande clipje. Zou je me daar iets over willen vertellen in de comments hieronder?

Ik voel me dankbaar voor je aandacht. Dat jij er was om iets dat belangrijk voor mij is te delen, heeft mijn leven verrijkt, mijn denken verhelderd en mijn hart verruimd.

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Janneke
Janneke
2 years ago

Ik kan het laatste filmpje niet afspelen!

Alice
Alice
2 years ago

De oefengesprekken helpen iedere keer. Wat ik opmerkte is dat er bij mij verdriet / ongemakt (schaamte?) is totdat ik het met iemand hardop deelde. Coregulatie is dat he?
Een leuke om hier te delen is de volgende: Het is mij gelukt om op een verbindende manier uit een oefengroep geweldloze communicatie te stappen. De manier van kijken naar de toekomst en de maatschappij strookte al lange tijd niet met mijn idee van geweldloze communicatie (de QR en de testmaatschappij). Ik ben hierover in gesprek gegaan (moeilijke gesprekken). Door uitenidelijk uit de groep te stappen en “nee” te zeggen voor deze deelname voelde ik mij bevrijd … mezelf durven zijn. Een nee tegen iets een een JA voor iets anders. Misschien wel EHBG 🙂 ?