Verdiepingsgesprekken #1: Jeantilette

Als lid van Eerste Hulp bij Gesprekken, begeleider en begeleider in opleiding krijg je clipjes uit verdiepingsgesprekken die Yves en Ida voeren met mensen binnen en buiten Eerste Hulp bij Gesprekken.

De bedoeling is om je inspiratie en educatie te bieden: je te ondersteunen om meer en meer vanuit de houding van de groene mensjes te leven en te werken. Juist als het spannend wordt.

Deze eerste keer hebben we een gesprek gevoerd met Jeantilette. Zij is – naast begeleider in opleiding – sinds vier jaar actief als vrijwilliger bij Buurtbemiddeling. Volg deze links voor meer informatie over buurtbemiddeling en Beter Buren.

We hebben twee clipjes uit ons gesprek die Ida, Jeantilette en ik met je willen delen. Onderaan de pagina staat het volledige gesprek. Om zorgvuldig met de mensen over wie het gaat om te gaan, willen we je vragen deze clipjes niet met anderen te delen. Heb je een vraag, spanning, waardering of idee naar aanleiding van dit gesprek? Schrijf het onder in de opmerkingen, stuur Ida of Yves een bericht via e-mail of Whatsapp.

Zoals bij elke eerste keer ging het niet helemaal soepel, dit keer met het geluid. We adviseren je om niet met een koptelefoon te luisteren.

Clip 1: Uitleg buurtbemiddeling en succesverhaal

Clip 2: Vijf keer vragen om aandacht

Volledige gesprek