Deze week bij Eerste Hulp bij Gesprekken #4

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief. Wat ons bindt – 2 leden en 11 begeleiders in opleiding – is dat we willen bijdragen aan een samenleving waarin ieders behoeften ertoe doen. Dagelijks doen we een oefening die ons helpt om terug te keren bij gelijkwaardigheid in onze gesprekken en relaties.

Deze week de opname van de verdiepingsochtend, krijg oefengesprekken via de website en een nieuwe CheckIN vraag. Morgen om 19:00 ben je weer welkom bij het wekelijkse vier+verwerk&vragenuur op Zoom. Kamernummer 537 957 6252 met wachtwoord 2015.

Geïnspireerd, vanuit Amsterdam-Noord,

Yves

Video:  Verdiepingsochtend
Vanochtend waren we met z’n zessen op Zoom voor de eerste verdiepingsochtend. We hadden het naar ons zin met ervaringen uitwisselen over oefengesprekken. Wat doe je als iemand nog niet klaar is voor het oefenen bij stap 3? Of als iemand meer kijkt naar wat anderen fout doen, dan naar zijn eigen behoeften? De strategie van 2022 is niet besproken, daarover meer in de volgende nieuwsbrief.
Bekijk de 105 minuten opname >> – wachtwoord 1122AB!!

testwebsite eerst hulp bij gesprekken

Uitnodiging – Doe je mee met de testwebsite?
Volgens mij is wat wij oefenen hard nodig in onze samenleving. Om dat te testen, organiseer ik vanaf 1 februari tot 1 april een experiment. Op EersteHulpBijGesprekken.nl kun je een video over jezelf plaatsen, zodat mensen een gesprek met jou kunnen gaan boeken. Heb je zin in om mensen één keer per week te helpen van een moeilijk gesprek een makkelijk gesprek te maken? Stuur mij dan een berichtje en ik geef je de verdere instructies. Je kunt als begeleider en ook als begeleider in opleiding meedoen met deze test.

VideoVoel je daar een JA bij?
Een CheckIN vraag die ik de laatste tijd veel gebruik is: “voel je daar een JA bij?” Die nodigt alle behoeften uit. Als die eenmaal bekend zijn, ontstaat daar vanuit de oplossing als vanzelf.
Bekijk het 4 minuten videootje >>

Peiling – Onze eigen regels
We zijn de regels voor begeleiders aan het vaststellen. Samen. Mijn bedoeling is om in maart heldere verantwoordelijkheden en gedeelde principes te hebben, die breed gedragen worden. Vanochtend leek er al aardig wat gedragenheid te zijn voor deze principes en ik ben benieuwd wat jij nog zou willen veranderen. Wil je jouw mening in het document erbij schrijven?
Bekijk de concept-regels voor begeleiders >>

Hulpvraag – Nieuwe Begeleidersopleiding
Het lukt me op dit moment niet om voldoende aandacht te vragen voor de nieuwe begeleidersopleiding die ik in april wil beginnen. Ik ben op zoek naar iemand die houdt van netwerken en of iemand die lekker creatief met mij een uur in de week dingen wil bedenken die we zouden kunnen doen om nieuwe aanmeldingen te verzamelen. Ik ben benieuwd, voel je hier een JA bij?
Meer info over de nieuwe begeleidersopleiding >>